Nico Adrichem nieuw lid adviesraad TAQA Cultuurfonds

Adrichem, afkomstig uit Heiloo, was in zijn werkende leven onder andere directeur van de ouderenpsychiatrie en langdurende psychiatrie van GGZ NHN, locatie Heiloo. Na zijn pensioen heeft hij zijn strepen verdiend in de regionale culturele sector. Hij stond aan de wieg van de herbestemming van het GGZ NHN terrein tot het multifunctionele landgoed Willibrordus dat het vandaag de dag is. Hij had een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van de Cultuurkoepel tot cultureel centrum, was  grondlegger van het festival Willibrordus Draait Door en lid van de Rabobank Ledenraad. Met het bestuur van de stichting de Buitenkans, Verhalenkamer en het museumkwartier Heiloo ontwikkelt hij ook vandaag nog activiteiten die het landgoed verder ontsluiten. 

René Zwanepol, voorzitter van het TAQA Cultuurfonds: “Wij zijn ontzettend verheugd met de komst van Nico bij het TAQA Cultuurfonds. Zijn ervaring en contacten op cultureel gebied maken dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de ondersteuning door het fonds van kunst en cultuur in de regio.”

Adrichem vervangt Mary Franken die sinds de start van het fonds namens de gemeente Heiloo in de adviesraad zat maar recent haar lidmaatschap heeft neergelegd omdat zij niet meer in de regio woonachtig is. De andere leden van de adviesraad zijn Hans Maarten Parigger (voorzitter, namens de gemeente Alkmaar), Tillie van der Poel (namens de gemeente Bergen) en André Piël (namens de voormalige gemeente Schermer).

Op de hoogte blijven? Vul uw e-mailadres hieronder in!