Nieuws

Hieronder treft u nieuwsberichten aan die eerder zijn verschenen.

TAQA Cultuurfonds kent subsidiegelden toe voor 2023

Eenendertig kunst- en cultuurprojecten ontvangen in 2023 subsidie van het TAQA Cultuurfonds. Hiermee investeert het fonds ook dit jaar weer in kunst en cultuur in de regio Alkmaar. 

Nico Adrichem nieuw lid adviesraad TAQA Cultuurfonds

Nico Adrichem wordt lid van de onafhankelijke adviesraad van het TAQA Cultuurfonds. In die hoedanigheid adviseert hij het bestuur van het fonds over de jaarlijks te besteden subsidiegelden voor kunst en cultuur in de regio Alkmaar.

 

 

Subsidieronde 2023 open voor aanvragen

Vanaf maandag 19 september 2022 verwelkomt het TAQA Cultuurfonds aanvragen voor ondersteuning voor het jaar 2023. 

Subsidieontvangers 2022 bekend

Het TAQA Cultuurfonds steunt in 2022 wederom een aantal initiatieven op het gebied van kunst en cultuur in de regio Alkmaar.

Twintig nieuwe projecten zijn door het fonds gehonoreerd. Daarnaast vinden er 17 initiatieven plaats met steun van het fonds die hun evenement door de lockdowns moesten verschuiven van 2020 of 2021 naar 2022.

 

Subsidieronde 2022 nu open voor aanvragen

Het TAQA Cultuurfonds verwelkomt weer aanvragen voor het nieuwe kalenderjaar. Tot maandag 13 december 2021 12.00 uur is het mogelijk om aanvragen in te dienen via deze website. 

Ga voor meer informatie over het indienen van een aanvraag naar de pagina Subsidie aanvragen.

Ontvangers subsidies 2021 bekend

Het TAQA Cultuurfonds steunt in 2021 wederom een groot aantal initiatieven op het gebied van kunst en cultuur in de regio Alkmaar.

Twintig aanvragen zijn door het fonds gehonoreerd. Daarnaast vinden er 22 initiatieven plaats met steun van het fonds die hun evenement door de lockdowns moesten verschuiven van 2020 naar 2021.

 

 

Aanvraagperiode voor 2021 nu gesloten

Het is niet meer mogelijk om aanvragen voor subsidie voor het kalenderjaar 2021 in te dienen. Indieners van subsidieaanvragen vernemen eind januari of subsidie wordt toegekend.

Subsidieronde 2021 van start

Vanaf maandag 14 september 2020 ontvangt het TAQA Cultuurfonds weer aanvragen voor financiele ondersteuning voor het jaar 2021. U kunt aanvragen indienen via deze website tot en met woensdag 16 december 2020, 18.00 uur. 

Let op: Initiatieven die in 2020 subsidie hebben ontvangen en die in overleg met het secretariaat van het TAQA Cultuurfonds zijn doorgeschoven naar 2021 vanwege COVID-19 komen niet in aanmerking voor ondersteuning in 2021.

Voor het ontvangen van subsidie van het TAQA Cultuurfonds gelden selectiecriteria.

Uw voorstel indienen kan hier.

 

 

Seizoen 2021 binnenkort van start

Het is binnenkort weer mogelijk om aanvragen in te dienen bij het TAQA Cultuurfonds voor 2021. De exacte datum maken wij zo snel mogelijk bekend via deze website, maar zal iets later zijn dan in voorgaande jaren (half september).

Als u er zeker van wilt zijn dat u deze datum niet mist, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. U krijgt dan vanzelf een e-mail wanneer de aanvraagperiode van start gaat.

Jubilerend TAQA Cultuur Fonds steunt 40 kunst- en cultuurprojecten

Veertig organisaties krijgen in 2020 subsidie van het TAQA Cultuur Fonds. In totaal stelt het fonds €100,000 beschikbaar aan een breed scala van culturele initiatieven zoals muziek, theater, cultureel erfgoed en kunst. Het TAQA Cultuur Fonds bestaat inmiddels 10 jaar en heeft sindsdien meer dan 400 initiatieven ondersteund in Bergen, Heiloo en Alkmaar. Bij toekenning van de subsidiegelden wordt rekening gehouden met een goede verdeling over de gemeenten, de verschillende cultuurvormen én het publiek dat het fonds wil bereiken. Een onafhankelijke adviescommissie met vertegenwoordigers uit de drie gemeenten beoordeelt de aanvragen.

Aanvraagperiode TAQA Cultuurfonds 2020 gesloten

De aanvraagperiode voor bijdragen uit het TAQA Cultuurfonds voor 2020 is gesloten. Tot en met 12 december 2019, 18.00 uur konden culturele instellingen, amateurs en (semi)professionals uit de gemeenten Bergen, Heiloo en Alkmaar een beroep doen op het fonds.

De ingediende aanvragen worden nu beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie die bestaat uit vertegenwoordigers uit de drie gemeenten onder leiding van Hans Maarten Parigger.

Begin februari 2020 maakt TAQA bekend welke projecten en initiatieven voor een financiële bijdrage in aanmerking komen.

Op de hoogte blijven? Vul uw e-mailadres hieronder in!