Organisatie

Het TAQA Cultuurfonds is een stichting die wordt gefinancierd door energiebedrijf TAQA en zijn partner EBN. De stichting heeft een bestuur en een adviesraad, waarin vertegenwoordigers zitten uit de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo.

De adviesraad adviseert het bestuur welke aanvragen worden gehonoreerd met een sponsorbijdrage. Daarnaast adviseert de raad gevraagd en ongevraagd over het beleid van de stichting en de voorwaarden voor financiële ondersteuning door het TAQA Cultuurfonds.

Samenstelling bestuur en adviesraad

Het bestuur van het TAQA Cultuurfonds is als volgt samengesteld:

  • René Zwanepol (voorzitter)
  • Jody Strik (vice-voorzitter)
  • Polleke Peeters (secretaris/penningmeester).

De leden van de adviesraad zijn:

  • Hans Maarten Parigger (voorzitter) namens de gemeente Alkmaar
  • André Piël namens de gemeente Alkmaar (Schermer)
  • Tillie van der Poel namens de gemeente Bergen
  • Nico Adrichem namens de gemeente Heiloo.

Statuten


Meer over TAQA en EBN

TAQA is één van de grootste onafhankelijke producenten van energie ter wereld met ondernemingen in elf landen. In Nederland wint en produceert TAQA zowel onshore als offshore olie en gas uit verschillende kleinere velden. Daarnaast opereert TAQA in de regio Alkmaar twee ondergrondse gasopslagen: de Piek Gas Installatie en Gasopslag Bergermeer. Het hoofdkantoor van TAQA is gevestigd in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Energiebeheer Nederland (EBN) is 100 procent eigendom van de Nederlandse Staat en als non-operating partner betrokken bij nagenoeg alle olie- en gasprojecten in Nederland, waaronder ook TAQA's Gasopslag Bergermeer in Alkmaar. EBN's belang in deze activiteiten is in de regel 40 procent. De opbrengst hiervan komt grotendeels ten goede aan de schatkist en dus aan de Nederlandse samenleving.

 

Op de hoogte blijven? Vul uw e-mailadres hieronder in!