Cultuur inspireert en raakt ons

Cultuur maakt het leven aangenamer en geeft energie. We willen het in onze nabijheid, het liefst om de hoek. Want een gemeenschap zonder cultuur is een gemeenschap zonder ziel.

Daarom sponsoren TAQA en partners al jaren cultuur in de regio. De stichting TAQA Cultuurfonds sponsort culturele initiatieven in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo en Schermer. Dat kan amateurkunst zijn, maar ook het werk van (semi-)professionals. Cultuur voor en door de lokale gemeenschap. Cultuur, toegankelijk voor een breed publiek, en met een herkenbare relatie met de regio.

Over het fonds

1011
Subsidie aanvragen
430
Ondersteunde projecten
1.1
Miljoen euro

Laatste nieuws

Jubilerend TAQA Cultuur Fonds steunt 40 kunst- en cultuurprojecten

Veertig organisaties krijgen in 2020 subsidie van het TAQA Cultuur Fonds. In totaal stelt het fonds €100,000 beschikbaar aan een breed scala van culturele initiatieven zoals muziek, theater, cultureel erfgoed en kunst. Het TAQA Cultuur Fonds bestaat inmiddels 10 jaar en heeft sindsdien meer dan 400 initiatieven ondersteund in Bergen, Heiloo en Alkmaar. Bij toekenning van de subsidiegelden wordt rekening gehouden met een goede verdeling over de gemeenten, de verschillende cultuurvormen én het publiek dat het fonds wil bereiken. Een onafhankelijke adviescommissie met vertegenwoordigers uit de drie gemeenten beoordeelt de aanvragen.

Alle nieuwsberichten

Op de hoogte blijven? Vul uw e-mailadres hieronder in!