Aanvraagseizoen TAQA Cultuurfonds 2016 gesloten

Het aanvraagseizoen voor het TAQA Cultuurfonds is gesloten. Tot en met 15 december 2015 konden culturele instellingen, amateurs en (semi)professionals uit Bergen, Schermer, Heiloo en Alkmaar een beroep doen op het fonds. En daar is ook dit jaar weer royaal gebruik van gemaakt. Naar verwachting worden de toekenningen begin februari 2016 bekend gemaakt.

In het vijfjarige bestaan is het TAQA Cultuurfonds steeds bekender geworden in de regio. Waren er vijf jaar geleden nog 59 aanvragen, dit jaar zijn dat er bijna 130 uit de drie gemeenten (de gemeente Schermer is samengegaan met de gemeente Alkmaar). Ongeveer een derde van de aanvragen werd in de afgelopen gehonoreerd, waarbij bedragen tussen de 500 en 8500 euro zijn uitgekeerd.

De ingediende aanvragen worden nu beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie die bestaat uit vertegenwoordigers uit de drie gemeenten. Voorzitter van de commissie is Hans Maarten Parigger.

De commissie slaagde er het afgelopen jaar in om tal van grote en kleine interessante activiteiten te ondersteunen, zoals de viering van 450 jaar Berger- en Egmondermeer, museum en beeldentuin Nic Jonk uit Grootschermer, Music Meeting Heiloo en een Muziekmatiné in de Grote Kerk in Alkmaar van de Stichting Vier het Leven.

    Zingvaart


    Vier het Leven